De tempel van Apollo is vlakbij de haven van Side gelegen, op ongeveer 5 wandelminuten van het centrum. Het verhaal gaat dat de tempel aan Cleopatra werd geschonken door Antonius als een teken van liefde voor haar. De tempel is opgedragen aan de God van het licht, schoonheid en kunst (Apollo). Het is gebouwd in de tweede helft van de 2e eeuw n.C. en wordt omgeven door andere belangrijke overblijfselen die dateren uit de 7e eeuw v.C.

Side heeft het op één na langste witte zandstrand van heel Turkije. Aan beide zijden van het antieke centrum liggen stranden, het Oost strand en het West strand. Er worden talloze watersporten en activiteiten bedreven op en langs beide stranden. De zee loopt geleidelijk af en is uitstekend geschikt voor kleine kinderen. De nieuwe wandelboulevard van het Antieke centrum tot aan Kumköy is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Voorstuwende rivieren, heldere meren, een uitgestrekte kustlijn, indrukwekkend gebergte, opzienbarende grotten en betoverende bergpassen. Side is de ideale bestemming voor diegenen die hun vakantie willen combineren met avontuurlijke sporten en atletische activiteiten.

SpotSpotMeer informatie over onze gesubsidieerde bezichtigingsreizen