Luc Moens uit België, eigenaar in Q Spa Resort:

Vandaag zijn we – mijn vrouw en ik – de fiere eigenaars van een appartement in een schitterend complex aan de Türkse Rivièra in de buurt van Side. Twee jaar geleden was er geen haar op mijn hoofd dat dacht aan een tweede eigendom, laat staan in Türkije. Wat initieel onze aandacht trok was een grote poster met de afbeelding van Q Spa Resort. Een complex dat nog moest worden gebouwd, maar dat met zijn moderne, aantrekkelijke stijl en zijn prachtig buitenzwembad tot de verbeelding sprak. Een plaatje, met klasse.

Het bekijken van het reclamespotje trok ons al half over de streep. En nadat we de plek hadden bezocht, de omgeving hadden verkend en persoonlijk hadden kennis gemaakt met de architecte en het bouwteam van Botam Qualitas, waren we verkocht. We wilden graag deel uitmaken van dit plaatje.

Botam Qualitas is zijn belofte nagekomen. De afspraken werden nageleefd, de appartementen werden afgewerkt met oog voor detail, de communicatie verliep vlot en correct. En de werkelijkheid evenaart het plaatje … Ondertussen is het complex in gebruik en zijn de commentaren lovend. Blij dat we toen de stap hebben gezet.

Dominique uit België, eigenaar in Q Spa Resort:

Na meerdere vakanties in Turkije maakten we 5 jaar geleden voor het eerst kennis met Side. Achteraf bekeken een vakantie met vergaande gevolgen. Side bleek zoveel meer te zijn dan de vorige vakantieplaatsen die we bezochten. De opgravingen, de ruïnes, de antieke stad met zijn gezellige straatjes en haven maakten een blijvende indruk op ons. Daarnaast mooie brede zandstranden ipv vervelende keien, het Sorgun bos, het uitzicht op het Taurus gebergte en het natuurpark met de Green Canyon in de nabije omgeving maakten voor ons het plaatje compleet. Kort samengevat Side is zijn naam “parel aan de Turkse kust” helemaal waard.

Al snel bezochten we Side meerdere malen per jaar en werd het 'hier komen we thuis”-gevoel steeds sterker. Het verlangen naar een eigen plekje in deze mooie omgeving liet niet lang op zich wachten.

Met veel enthousiasme begonnen we onze zoektocht op het internet. Tegelijkertijd waren er de negatieve berichtgevingen in de pers over gedupeerden die hun geld zagen verloren gaan in buitenlandse investeringen, daar bovenop ontelbare negatieve reacties op onze koopplannen (betrouwbaarheid, bouwkwaliteit, veiligheid...)

Ondanks al deze vooroordelen brachten we toch een bezoek aan de Second Home beurs. Daar kwamen we in contact met een Belgische dame die een makelaarskantoor in België heeft maar verkoop van Turkse vastgoed doet. Bij haar kregen wij correcte en eerlijke informatie over het Turks vastgoed. Zij toonde ons de weg naar betrouwbare aanbieders en zo kwamen we terecht bij de firma "Botam Qualitas". Een bezoek aan hun toen pas opgeleverde project “Q Garden” overtuigde ons van bouwkwaliteit en afwerkingsniveau en gaf ons het nodige vertrouwen.

Niet veel later besloten we een appartement aan te kopen in hun nieuw project, het “Q Spa Resort”. From dreams to reality, stap voor stap. Juni 2012, de start van het avontuur met het ondertekenen van het koopcontract. Bouwvorderingen konden worden opgevolgd via de site, toegestuurde foto's en werfbezoeken. Het afwerkingsniveau, de aankleding, de totale inrichting werd aangeboden in doordachte en praktische pakketten. 17 maanden later werd het appartement opgeleverd, een dag later stapten we het Tapu-kantoor buiten met de Tapu op zak.

“Q Spa Resort” is voor ons kunnen genieten van een eigen plekje, een eigen stukje “Turks geluk” binnen een schitterend hotelcomplex met alle bijhorende voorzieningen en kunnen rekenen op een betrouwbare After Sales-service en dit allemaal op wandelafstand van het strand.

De maquette en brochure waren veelbelovend... het afgeleverd product zo mogelijk nog beter! Deze droom realiseren met Botam Qualitas was een aangename ervaring. Alle contacten verliepen correct, efficiënt en steeds met een persoonlijk karakter. Bedankt aan het hele team.

Ook een dikke dankjewel voor de Immo makelaar. Zij heeft ons dit hoogwaardig project van de firma Botam Qualitas aanbevolen en zij heeft ons met kennis van zaken heel het aankoopproces door begeleid.

Aan allen die twijfelden aan de goede afloop en eventuele toekomstige kopers wil ik nog zeggen: “Een buitenlandse vastgoed-investering tot een goed einde brengen, het kan”.

Egbert en Eke uit Nederland, eigenaars in Q Spa Resort:

Al een jaar of tien bezitten wij onroerend goed in Turkije. Botam-Qualitas is het eerste bouwbedrijf dat zich naar onze mening kan meten met West-Europese bouwbedrijven.

“Naar West-Europese standaard” is een graag gebruikte kreet in de reclame van projectontwikkelaars aan de zuidkust van Turkije – Botam-Qualitas echter maakt dat waar: zowel in de strakke moderne architectuur, de toegepaste materialen als bij de zorgvuldige constructie.

Vanaf de eerste kennismaking, nu tien jaar geleden, heeft Turkije ons geboeid.

Die kennismaking was overigens toevallig en ook nogal ondoordacht. In een opwelling besloten we te participeren in een klein onroerend goed project dat werd ontwikkeld aan de zuidkust van Turkije, in de buurt van Side. We waren er nog nooit geweest, pas bij de oplevering kwamen we voor de eerste keer naar Turkije en vonden het fantastisch.

Met de aankoop destijds waren we minder gelukkig. De villa vertoonde gebreken, met name lekkages en vochtproblemen. Met veel ergernis is dat tenslotte hersteld – zij het op eigen kosten omdat de bouwfirma de garantie al spoedig voor gezien hield. Ook het beheer en het onderhoud van het kleine park was niet goed geregeld en leverde zoveel gezeur op dat het ons plezier dreigde te vergallen. Omdat het huis voor ons ook aan de grote kant was is het uiteindelijk verkocht.

Gezien die ervaringen aarzelden we om weer opnieuw iets te kopen. Maar tijdens een ritje naar Manavgat zagen we in de rustige groene zone tussen Side en Manavgat een prachtig, modern vormgegeven klein appartementencomplex. Het bleek te zijn ontworpen en gebouwd door Botam-Qualitas. Op het bescheiden kantoor werden we op een plezierige manier geïnformeerd en geen moment onder druk gezet om te kopen. Onder de indruk van ontwerp en bouwkwaliteit kochten we na enig dubben het laatste nog beschikbare appartement.

Daar hebben we nooit een moment spijt van gehad – integendeel. Het appartement beviel heel goed en de tuinen zien er keurig uit: onderhoud en beheer van het complex wordt uitgevoerd door Botam-Qualitas.

We waren zodanig tevreden dat we niet hebben geaarzeld ons volgende appartement te kopen in het nieuwe project van Botam-Qualitas: in Q Spa. Dit project biedt – met het oog op onze leeftijd - meer faciliteiten.

Het mag duidelijk zijn dat we zeer te spreken zijn over Botam-Qualitas. Het is één van die moderne bedrijven met een vernieuwende visie op ondernemen: het creëren van een

win-win situatie voor bedrijf èn klant. Het bedrijf, een relatief jonge team van goed opgeleide mensen, wil dit verwezenlijken door het leveren van een hoge bouwkwaliteit in combinatie met een strakke moderne architectuur waarmee een nieuwe standaard is gezet in de regio rond Side. Dit maatschappelijk engagement toont Botam-Qualitas ook in verantwoord personeelsbeleid – voor zover we dat hebben kunnen waarnemen.

Deze bedrijfsfilosofie van Botam-Qualitas loopt parallel met het streven van de Turkse overheid om de kwantitatieve ontwikkeling van het toerisme samen te laten gaan met ook een kwalitatieve. Een ontwikkeling die overigens in allerlei sectoren overal in Turkije zichtbaar wordt – er is bij de bevolking een enorme wil er iets van te maken. Eén van de aspecten, naast de gastvrije en vriendelijke opstelling van de mensen die ons in dit heerlijke land zo enorm bevalt.

Family Bytebier uit België, eigenaar in Q Spa Resort:

Hoe langer hoe meer wordt het minder interessant om spaarcenten te beleggen via een financiële instelling. Het geboden rendement werd zodanig laag dat we met ons gezin op zoek gingen naar een belegging met een hoger rendement. Uit ervaringen die kennissen met ons deelden, werd het ons duidelijk dat vastgoed in Turkije wel een goede belegging kon zijn.

Naast het feit dat vastgoed er nog betaalbaar is, heb je meer waar voor je geld terwijl je op geen enkel vlak dient in te boeten. Integendeel zelfs, de afwerkingsgraad en gebruikte materialen zijn bij Botam Qualitas van hoogstaande kwaliteit. Gezien de populariteit van het land als reisbestemming heb je bovendien grote garanties met betrekking tot het verhuur van het tweede verblijf. Naast het feit dat je geld investeert, heb je dus ook het voordeel dat je kan genieten van een leuke vakantie in Turkije. De keuze kan je zelf maken: volledige of gedeeltelijke verhuur van het tweede verblijf.

Eén van de obstakels was ongetwijfeld het feit dat we geen kennis hadden over de procedures en verplichtingen die er zijn bij het aanschaffen van een tweede verblijf in Turkije. Botam Qualitas gaf ons echter een duidelijk overzicht van de regelgeving in Turkije. Op het moment van het regelen van de eigendomsakte werden we dan ook goed begeleid waardoor alles snel en efficiënt geregeld werd met bijstand van een tolk.

Het concept van Q Spa Resort biedt grote voordelen ten opzichte van een louter appartementencomplex met zwembad. Q Spa beschikt namelijk over allerhande hotelfaciliteiten waardoor je enerzijds kan genieten van de vrijheid van een eigen, privaat appartement en anderzijds toch een beroep kan doen op hotelfaciliteiten (restaurant, wellness, diverse zwembaden, shuttle service,..).

We raden geïnteresseerden zeker aan om contact te nemen met Botam Qualitas.

Hilde & Ives uit België, eigenaars in Q Spa Resort:

Meermaals in Turkije geweest en telkens aangenaam verrast!
Prachtige cultuur en natuur.

Ondanks de vele positieve reacties over Botam Qualitas, toch die onzekerheid, het onbekende….

De bouwwerken zijn vlot verlopen.
Aan de hand van foto’s werden we op de hoogte gebracht van de bouwvorderingen.

Het concept apart/hotel.
Je hebt alle faciliteiten van een hotel maar je hebt niet het gevoel dat je in een hotel verblijft.

Gebruik van degelijke materialen.

We zouden Botam Qualitas aanbevelen.
De bouwstijl is strak en modern.
Gebruik van degelijke materialen.
Binnen de voorziene tijd afgewerkt.

Bader Al Abbasi uit Bahrain, eigenaar in Q Spa Resort (op de foto boven)

“My name is Bader and I am the owner of apartment A34 at QSpa Resort by Botam Qualitas. I would like to express my gratitude to Botam for delivering such a beautiful project with great five star hotel services. I have purchased my apartment during the off-plan stage and the project was delivered on time with great professionalism. The whole Botam team including the QSpa Resort management are very nice and make you feel at home

I am very satisfied with my investment in addition for it being the perfect family summer retreat along the famous sandy beaches of Side.

I would highly recommend Botam if you are looking for quality projects with high standard services.”

Bazar uit Kazakhstan, eigenaar in Q Spa Resort

I always wanted a second home somewhere in Antalya where I could spend my holiday when I wanted, also I wished I could rent it when not used. I wanted something close to a sandy beach and beautiful nature, far from the noise and pollution of a big city but also close enough so that I can easily go when I wanted. All these combination of wishes looked impossible, and on top of that one of my biggest concerns was to find people to whom I could trust. Once I was talking to one of my friends and he told me about the Q-SPA project where he was going to buy an apartment and he advised that these people could be trusted. When I looked at the design I was very impressed. Me and my wife decided to have a holiday in Side and meanwhile wanted to meet with Botam and the Q-SPA project. They were so hospitable people, took me and my wife to sightseeing and showed beautiful Old City in Side. We were fascinated by the beauty of nature nearby the grandeur dam called “Oymapinar Baraji”. First time in Antalya we felt like home. Q-SPA not only meets my goals but provides these options with the luxury of a hotel with all the services which could be very difficult to deal with if it was a normal apartment. We said “yess, we found our second home”. This is one of the wisest investments I have ever done in my life and I look forward to expand my investments with Botam in the future.

Trevor uit het Verenigd Koninkrijk, eigenaar in Q Spa Resort

I purchased my apartment in Side because of the year round opening and proximity to Antalya airport.

My main concern before buying was; would everything be delivered as promised by Botam Qualitas.
Well the answer to that was yes.

Excellent experience after purchase,
Have visited my apartment four times since deciding to buy.
Whenever I am there l get treated extremely professionally by the wonderful staff.

The things l like most about Q Spa is that there is everything you need under one roof and the beach club is only 900 meters away and only a short bus journey away from the ancient city of Side ..

Botam Qualitas was extremely professional. Everything was sorted out for me including the renting out of my apartment when l am not using it. The build quality is fantastic and great customer service.

I would certainly recommend Botam Qualitas because they delivered everything as promised.

If you want a home with great build quality and peace of mind then l have no hesitation in recommending Botam Qualitas to deliver.

SpotSpotMeer informatie over onze gesubsidieerde bezichtigingsreizen